25 juni, 2024

Theater-& musicalpakketten

7 mins read

De theater- en musicalpakketten zijn binnenkort allemaal beschikbaar via onze webshop. Hou deze pagina goed in de gaten voor meer informatie!

Wij beschikken over enkele theatervoorstellingen die wij volledig zelf hebben uitgeschreven. Bij aankoop van een pakket beschikt u meteen digitaal over een uitgewerkt scenario met decortips, beschrijving van de personages en regieaanwijzingen. Het aantal personages verschilt per stuk. Op eenvoudig verzoek kunt u steeds een aanpassing aan het scenario bekomen om het stuk beter te doen matchen met het aantal leerlingen/spelers in uw klas/groep. Het is ook mogelijk om elke voorstelling om te zetten naar een musical. Wij geven bij elk pakket de nodige tips en tricks om van de theatervoorstelling een echte musical te maken. In sommige gevallen gaat het om verwijzingen naar welke muziek bij welke scène past, soms gaat het om nieuwe teksten die we op bestaande muziek hebben geschreven, om beter in het verhaal te passen. Alles staat in detail uitgelegd in de pakketten zelf maar indien u nog vragen heeft, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Let op: de kostprijs dekt de aankoop (en dus het gebruik van onze scenario’s) én de opvoeringsrechten van de theatervoorstellingen. Bijkomende auteursrechten (SABAM/Unisono) voor de muziek dienen jullie zelf nog aan te vragen.

 

ONZE VOORSTELLINGEN


HOTEL TE KOOP

Komedie over de heropstart van een oud verlaten hotel

In het gezellige Hotel Maxwell verblijven enkele gasten die om uiteenlopende redenen aanwezig zijn. Het is er erg rustig, zoals steeds, want het hotel kan elk moment failliet verklaard worden. Maar dat veranderd als plots een hele bus vol reizigers aan het hotel blijkt te stranden. Ze kunnen nergens anders heen dus de reisleider probeert kamers te regelen voor haar gezelschap. Op die manier loopt het hotel aardig vol en lopen ook de ergernissen op. De WiFi in het hotel is namelijk een ramp, het eten in het restaurant is op zijn zachtst gezegd merkwaardig, de receptioniste is nogal een warhoofd (en is tegelijk ook manusje van alles), er is van alles defect en op de koop toe blijkt de eigenares van het hotel niet te zijn wie ze beweerd te zijn.

In dit verhaal zien we mensen met verschillende talenten, in verschillende fasen van hun leven die uiteindelijk allemaal aangenaam verrast worden door hun bezoek aan het hotel. Maar wie is die directrice nu eigenlijk echt? En is de bus reizigers wel echt per ongeluk gestrand? Redden ze uiteindelijk samen het hotel van de ondergang en blazen ze nieuw leven in Hotel Maxwell? Je komt het te weten in “Hotel Te Koop”!

 


ROBIN WOOD

Hedendaagse bewerking op het klassieke Robin Hood-verhaal

De burgemeester van het dorp, Richard Leeuwenhart, moet naar een uiterst geheim en belangrijk congres en zal hierdoor een lange tijd afwezig zijn. Tijdens zijn afwezigheid laat hij zich vervangen door Janne Leeuwenhart, zijn zus. Die wil echter van haar broers afwezigheid gebruik maken om het weeshuis af te breken om er een groot nieuw gemeentehuis op te bouwen. Ze kan hiervoor rekenen op de steun van de secretaris, Nora van Nottingham. Robin Wood, een meisje uit het plaatselijke weeshuis, komt samen met haar huisgenoten Noor en Theodoor, haar vriendinnen Clara en Judith en de directrice, zuster Puck, in opstand. Ze krijgt hierbij steun uit onverwachte hoek. Haar klasgenoot Matthew, zoon van de burgemeester, wil alles doen om het weeshuis te redden en daar blijkt Robin een grotere rol in te spelen dan ze zelf zou durven vermoeden. De twee worden hopeloos verliefd en proberen de plannen van tante Janne te dwarsbomen. Janne en Nora laten zich niet meteen van de wijs brengen en zetten hun plannen door, maar dat is buiten Robin, Matthew en hun vrienden gerekend. En wat zou Richard daar allemaal van denken?

 


REPELSTEELTJE

Een echte sprookjesvoorstelling met komische noot

Er was eens een molenaarsvrouw Adelheid met een dochter, Kyra, op wie zij zo trots was dat zij over haar beweerde dat ze alles kon, zelfs goud spinnen uit stro. Als koningin Alvaradis dit te horen krijgt, eist zij dat ze dit speciaal voor haar doet. Ze wordt opgesloten in een kamer met stro en krijgt één nacht de tijd. Faalt ze, dan zal ze worden gedood. Die nacht komt er een vreemd mannetje langs, samen met zijn BFF Amperzandje en ze beloven haar te helpen in ruil voor haar halsketting. Als de koningin de volgende morgen het goud ziet, wil zij echter meer, en het mannetje komt nog een keer terug en later nog een keer. De laatste keer vraagt hij als wederdienst haar eerstgeboren kind. In haar wanhoop belooft ze dat. De koningin is zo blij met al het goud dat zij besluit dat haar zoon, prins Splinter, met Kyra mag trouwen. Na enkele jaren wordt er een kind geboren en komt het mannetje zijn “loon” opeisen. Of dat is toch hoe Marie-Jeanne L’Héritier de Villandon het verhaal verzon…

Lukt het Kyra, prins Splinter en hun vrienden om de pasgeboren prinses te redden? Wat heeft die gekke West-Vlaamse Chanelle met dit sprookje te maken? Wat zal het mamaatje van Repelsteeltje hier allemaal van denken? Leeft iedereen hierna nog lang en gelukkig?

 


REIS OM DE WERELD IN 80 DAGEN

Bewerking van het beroemde verhaal van Jules Verne

Jules Verne is aan het schrijven aan een nieuw meesterwerk. Phileas Fogg is een bemiddeld man die in 1872 in de Reform Club in Londen wedt dat hij in tachtig dagen om de wereld kan reizen, van woensdag 2 oktober 20.45 uur tot zaterdag 21 december 20.45 uur. Hij wedt om 20.000 pond sterling, de helft van zijn vermogen. De andere helft is bestemd voor de reis. Toevallig heeft hij net zijn bediende ontslagen omdat die niet stipt genoeg was, en als nieuwe bediende de Fransman Passepartout in dienst genomen. Geheel onverwacht krijgt die de opdracht hem op de reis te vergezellen.

Phileas heeft een strak reisschema opgesteld. Bovendien wordt hij ook nog op de hielen gezeten door de Britse rechercheurs Fix en Fax van Scotland Yard, die menen dat Fogg degene is die 55.000 pond uit de Bank of England heeft gestolen, en dat hij nu op de vlucht is. In India redt hij de mooie jonge weduwe Aouda van een weduweverbranding en neemt haar mee op reis. Margaret, de bediende van Jules Verne heeft een geweldig idee en voegt zowaar nog een tweede romantische verhaallijn toe. Die tussen de Fransman Passepartout en Sarah Gibson, een manusje van alles in het verhaal.

Bijna aan het eind van de reis, in Liverpool, gebeurt iets waar Fogg geen rekening mee gehouden heeft.  Er blijkt ook dat er iets vreemd aan de hand is. Is Fogg alsnog geslaagd in zijn opzet of strooit er iets mysterieus nog roet in het eten?